Patricia De Donder

Bienvenidos a mi blog!

Mijn verhaal 1.5
Patricia De Donder 3

Mijn naam is Patricia, ik ben geboren in 1973 en opgegroeid in een dorp in Vlaams Brabant.

In 1996 studeerde ik af als architecte en gedurende enkele jaren runde ik een architectenkantoor. In 2000 leerde ik mijn echtgenoot Geert kennen. Allebei hadden we zin voor avontuur en een verlangen naar een warmer klimaat. In 2004 besloten we ons geluk in Zuid-Spanje te zoeken.

Na enkele jaren in de stad Granada en het bergdorp Macharaviaya te hebben gewoond, zijn we terechtgekomen in Frigiliana.

Frigiliana 1.2 Copiar
Frigiliana, mijn habitat…

Onze eigen zaak startten we al in 2005 met de naam “Andalucía Vastgoed”. We helpen voornamelijk buitenlanders met het zoeken, kopen of verbouwen van een (vakantie-) woning in de streek ten oosten van Malaga, La  Axarquía.

Het zuiderse leven deed ons deugd en ondertussen voelen we ons hier thuis. Onze famillie breidde uit met twee creatieve en vooral aktieve kinderen, Alejandro (2008) en Elisa (2011).

Als ik niet werk of met onze kinderen bezig ben, kan ik mij volledig verliezen in koken of fotograferen. Ook ga ik graag lekker uit eten samen met vrienden.

Ik hou van de geur van vers fruit, wakker worden met een kopje koffie en snuisteren in kookboeken. Dat ik erg graag kook, heeft zeker te maken met mijn moeders liefde voor de keuken. Op zondagochtend wakker worden met de geur van vanille wanneer ze een cake in de oven had staan of in de wintermaanden de gebakken appeltjes bij het ontbijt…. Eten dat met liefde wordt klaargemaakt.

Hier in Andalusië word ik dagelijks geprikkeld door de Mediterraanse keuken.  Een pure keuken van groenten, fruit, kaas en allerlei kruiden.

Met deze blog wil ik vooral mensen stimuleren om te koken met verse producten en laten zien dat je echt niet elke dag uren in de keuken hoeft te staan. Gewoon, het dagelijkse.

Koken is voor mij een ontspanning geworden. Dat is ooit anders geweest …

Un abrazo,

Patricia

Patricia

PS: Al mijn gerechten en foto’s zijn zelf gemaakt, geen bewerkingen of truukjes… smakelijk!

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.