Yoghurt met rode biet, banaan en homemade granola

Rode biet met yoghurt en banaan
Een verrassend, vullend en lekker ontbijt. De combinatie van de rode biet en banaan geeft een smeuïge zoete toets aan de yoghurt en de zelgemaakte granola zorgt voor de crunch.
5 van 3 Stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Type Ontbijt
Keuken Eigen recept, Vegetarisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr griekse yoghurt
  • 150 gr gekookte rode biet
  • 1 banaan
  • 4 aardbeien
  • 4 el amandelmelk
  • 4 el granola zie recept op de blog bij rubriek ontbijt / granola

Instructies
 

  • Snij de gekookte rode biet in stukken samen met de banaan en aardbeien. Doe alles in de blender en voeg de amandelmelk toe om het geheel wat smeuïger te maken. Mocht je deze smoothie iets vloeiender willen, voeg dan extra amandelmelk toe.
  • Maak granola. Het recept hiervoor kan je vinden op deze blog onder de rubriek - ontbijt / granola - Snelle versie: Meng noten, haver, zaden, agavesiroop en cocosolie door mekaar. Spreidt deze mengeling op een bakplaat, bekleedt met bakpapier en laat 30 min toasten op +/- 160º. Laat afkoelen en breek in stukjes.
  • Vul de bodem van 2 glazen met de rode bietensmoothie, schep er een lepel granola bovenop en werk af met een laag griekse yoghurt. Geef het nog wat extra crunch met nog wat granola bovenop. Mocht je nog vers fruit hebben zoals bessen of frambozen dan leg je er enkele bovenop.

Notities

Rode biet yoghurt 1.6
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.