Wereld chocolade dag

Foto chocolade 1

Wereld chocolade dag

Chocolade is een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen ter wereld. Je vindt chocolade in talloze formaten, smaken en variëteiten. Geconfronteerd met een product dat zo geliefd is bij de overgrote meerderheid van de bevolking, is het onvermijdelijk dat er een “Word Chocolate Day” komt.

“Word Chocolate Day” staat bekend als de internationale chocoladedag. Deze dag wordt internationaal gevierd op 7 juli. De reden om het op deze dag te vieren is omdat het verwijst naar de dag dat chocolade in 1550 in Europa werd geïntroduceerd.

Voordelen van chocolade

Velen vinden chocolade lekker smaken. Doordat het smeltpunt van de cacaoboter iets lager ligt dan onze lichaamstemperatuur ervaren de meesten het als een prettig gevoel wanneer chocolade smelt in de mond.

Onderzoek naar de populariteit van melkchocolade, pure chocolade, witte chocolade en cacaopoeder wees eerder uit dat melkchocolade het populairste type chocola is.

Het hoofdbestanddeel van chocolade is cacao en dit heeft zonder twijfel zeer goede eigenschappen. Best eet je rauwe chocolade of zo puur mogelijk, min 75% cacao. Let wel! Chocolade is en blijft calorierijk, ook puur!

Naast de gezondheidsvoordelen van het eten van cacao in zijn meest pure vorm , is er ook een psychologisch aspect verbonden. Word je blij van chocolade?  Die vraag heb je jezelf vast al wel eens gesteld of gelezen. Dit komt omdat we meestal horen dat we chocolade eten  om “de pijn te verzachten”.

Vandaag de dag zijn er zoveel combinaties en smaken dat er voor ieder wat wils is te vinden. Indien je de chocolade in zijn meest pure vorm en met mate consumeert, kan het zels in het voordeel van je gezondheid werken:

Verlaagt het cholesterol

Chocolade helpt je om je cholesterolgehalte te verlagen, omdat cacao oliezuur bevat en dit bestanddeel draagt ​​daar in hoge mate aan bij. Cacaopoeder, pure, extra bittere chocolade, rauwe cacaopoeder en rauwe chocolade hebben een gunstig effect op de bloedvaten door het hoge gehalte aan flavanolen (antioxidanten)

Het is verzadigend

Een opmerkelijk aspect van chocolade is dat het, zelfs als je kleine hoeveelheden eet, een zeer belangrijk verzadigend effect kan hebben. Pure chocolade bevat namelijk veel vezels en ijzer.

Het is een antidepressivum

Het consumeren van pure chocolade helpt het stressniveau in het lichaam te verminderen. Op deze manier helpt het de concentratie en het geheugen te verbeteren. De component die verantwoordelijk is voor deze stressvermindering is serotonine. De consumptie ervan bevordert de productie van endorfines die verantwoordelijk zijn voor hormonen die met optimisme en geluk worden geassocieerd.

Twijfel je nog of chocolade je gelukkig maakt?

Een voedingsmiddel met zoveel eigenschappen, een rijke smaak en tal van variaties verdient ongetwijfeld een “Word Chocolate Day” in stijl…

Foto chocolade cacao bonen

Enkele suggesties:

Vegan chocolade truffels

Tofu chocolade pudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 20 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten

Download mijn E-book

Dit boekje is mijn culinaire ode aan de Mediterraanse keuken; Makkelijke gerechten, toegankelijk voor iedereen en met een breed smakenpalet...

Bestel hier

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger.
In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!¡Buen provecho!

Mijn visie >

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.

Download mijn E-book

Dit boekje is mijn culinaire ode aan de Mediterraanse keuken; een collectie van smaken en aroma's die vooral mijn passie voor koken belichamen en bedoeld om zowel de ervaren chef als de thuiskok te inspireren of te verrijken met de eenvoud en puurheid van de Mediterraanse smaken. Makkelijke gerechten, toegankelijk voor iedereen en met een breed smakenpalet...

Download Hier
AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.