Doradefilet met prei in kokos curry

Dorade met preicurry LR

Een heerlijk gerecht met oosters tintje. Voor de kinderen maak ik hier een kleine portie gegratineerde puree bij.

5 van 4 Stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Type Visgerecht
Keuken Wereldkeuken, Eigen recept
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 4 stengels prei
 • 400 ml kokosmelk
 • 2 tl curry poeder
 • 1 tl anijszaadjes
 • 1 snuifje peper en zout
 • 4 doradefilets met vel
 • 4 el olijfolie
 • 1 snuifje flor de sal

Instructies
 

 • Verwarm 2 el olijfolie in een pan en voeg de anijszaadjes toe. Laat ze één minuutje sudderen. Snij intussen de prei in kleine stukken en voeg hem bij de anijszaadjes. Kruid met de curry, zwarte peper en zout. Na een 5 tal minuutjes stiven is de prei gaar. Doe er de kokosmelk bij en verwarm het geheel. Mocht je meer curry willen dan kan je die er nu aan toevoegen.
 • Verwarm intussen in een andere pan de overige olie en bak de doradefilets mooi goudbruin. Leg ze eerst op de velkant en wanneer die knapperig wordt draai je ze één keer om. Als hij gaar is draai je hem weer op de velkant en kruid met flor de sal en wat peper uit de molen.
 • Ik serveer dit gerecht in diepe borden. Eerst de curry in het bord en leg ik half op het bord half in de curry de dorade. Eventueel nog wat decoreren met fijn gesneden koriander...

Notities

dorade met preicurry 1.1
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.