Galette met griekse geitenkaas, sinaasappel en honing

Galette met griekse geitenkaas en bloedsinaasappel
Een heerlijk mediterrane combinatie van smaken en ook het kleurenpalette van deze galette doet je meteen watertanden…
5 van 3 Stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Type Ontbijt, Bijgerecht, lunch
Keuken Eigen recept
Porties 1 galette

Equipment

 • oven

Ingrediënten
  

 • 4 sinaasappels bloedsinaasappel
 • 1 vel kruimeldeeg
 • 300 gr griekse geitenkaas Xinomizithra
 • 2 el honing
 • 1 eigeel
 • snuifje peper en zout
 • snuifje grof zout fleur de sel

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180º.
  Verwijder de schil van de sinaasappels met een mes. (Snijd de sinaasappel onder en boven recht af. Leg deze op de plank en snijd met je mes net onder de schil van boven naar beneden.) Snijd de sinaasappel vervolgens in schijfjes of partjes.
 • Meng de geitenkaas met 1 eetlepel honing en breng op smaak met een beetje zout en peper.
 • Rol het deeg uit op een vel bakpapier op de bakplaat. Verdeel in het midden het mengsel van geitenkaas en honing. Blijf 3-4 cm van de rand. Verdeel de sinaasappelschijfjes en partjes bovenop de geitenkaas.
 • Vouw de rand van het deeg naar binnen. Klop de eidooier los met 2 theelepels water. Bestrijk de geplooide rand van het deeg met dit eigeel. Strooi er dan wat grof zout over.
  Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180º.
  Haal uit de oven en besprenkel met een eetlepel honing.

Notities

Het woord “galette” kennen we uit het Frans en het kan een open, hartig of zoet gebak zijn of een gevouwen pannenkoek met een vulling.
Het seizoen van de bloedsinaasappel loopt op zijn einde, maar ik heb nog enkele kilo’s op voorraad. Samen met een heerlijke Griekse zachte kaas (Xinomizithra) die ik deze week in de winkel vond, dacht ik die twee te combineren in een lekkere galette. Ik heb het kruimeldeeg hier niet zelf gemaakt, maar met wat extra tijd kan je dat wel. Het kleurenpalet van de galette viel meteen in de smaak, maar vooral de combinatie van deze mediterrane smaken was een topper…
Galette met griekse geitenkaas en sinaasappel 2
Trefwoord galette, griekse geitenkaas, Xinomizithra, hartige galette, galette met sinaasappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.