Parelcouscous tabbouleh

Parelcouscous tabule 1.6
Een tabouleh maak je normaal van bulgur maar deze variant vindt ik zeker zo lekker en smaakvol. Vooral de kinderen zijn fan en in combinatie met andere groentjes wordt dit hier wel vaker als bijgerecgt opgediend.
5 van 4 Stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Type Bijgerecht, Pasta en granen, Salades
Keuken Wereldkeuken, Eigen recept, Mediterraans, Vegetarisch
Porties 4 pers

Ingrediënten
  

 • 150 gr parelcouscous
 • 400 ml Water
 • 3 tomaten
 • 3 lente uitjes
 • 2 el granaatappelpitten
 • 1/4 rode ui
 • 1 limoen sap
 • 2 el olijfolie
 • 1 handvol peterselie verse
 • peper en zout

Instructies
 

 • Volg de instructies op de verpakking van de parelcouscous en kook hem in licht gezouten water. Eénmaal gaar, doe hem in een zeef zodat het overtollige water weg kan. Meng er één eetlepel olijfolie doorheen en goed omscheppen. Vermijd dat hij aan mekaar gaat kleven.
 • Spoel de tomaten, verwijder het harde deel en snij ze in kleine blokjes. Snij fijne ringetjes van de lenteuitjes (zowel het witte al het groene deel) Vernipper de rode ui zeer fijn. Haal de pitjes uit 1/4 granaatappel. Hak de peterselie tot kleinere stukjes. Pers het sap van één limoen.
 • Neem een voldoende grote mengkom en voeg de parelcouscous samen met alle andere ingrediënten. Hou een beetje peterselie en granaatappelpitten opzij om deze er als laatste overheen te strooien. Kruiden met peper en zout. Serveer koud.

Notities

Tabbouleh kennen we vooral van de Israëlische keuken en wordt voornamelijk gemaakt met bulgur. Om de tabbouleh een zachtere textuur te geven gebruik ik graag een parelcouscous.
De meest gekende couscous wordt gemaakt uit de gries van durumtarwe. In de Noord-afrikaanse landen, bijvoorbeeld in de Marokkaanse keuken staat deze op het dagelijkse menu. Parelcouscous is groter en lijkt meer op ronde pasta bolletjes. Deze couscous is typisch voor de Israëlische, Libanese en Palestijnse keuken.
Deze couscous dien je WEL te koken, in tegenstelling tot de Marrokaanse variant.
Let wel!
 • 100 gr couscous bevat +/- 70gr koolhydraten, vergelijkbaar met witte pasta.
Serveer hem dus als bijgerecht met bv. ovengeroosterde groenten of andere groentenschotels.
Parelcouscous tabulé 1.5
Parelcouscous tabulé 1.2 Copiar
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.