Pizza kruidenbrood

Pizza kruidenbrood 1.4
Pizza kruidenbrood
Pizza kruidenbrood 1.4 scaled
Ik ben geen grote fan van pizza en als we er al eentje eten beleg ik hem het liefst zelf met groentjes. Maar met een pizzabodem kan je ook een lekker kruidenbroodje maken. Bij een heerlijke soep gewoon stukjes brood afscheuren. Hier verdwijnt de laatste kruimel... Met de vulling kan je eindeloos variëren vb. met gedroogde tomaten of kaas.
5 van 2 Stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Type Bijgerecht
Keuken Eigen recept
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

 • 1 pizzabodem rechthoekige vorm
 • 40 gr basilicum verse blaadjes
 • 20 gr tijm vers
 • 20 gr bieslook
 • 20 gr pijnboompitten
 • 20 gr geraspte parmesan
 • 1 teentje look
 • 4 el olijolie
 • 6 noten naar eigen keuze
 • 1 ei enkel eigeel
 • peper en zout

Instructies
 

 • Doe de basilicum, tijm, look, olie, pijnboompitten en kaas in de cutter en mix tot een homogene massa. Let op, niet te lang want de warmte van de snijmessen kan voor een bittere smaak zorgen. Snij de bieslook in fijne ringetjes.
 • Leg de pizzabodem open en besmeer met de kruidenpesto. Strooi er de gesneden bieslook overheen. Rol het deeg (langs de lange kant) op tot een rol. Sij de rol in de lengte voorzichtig middendoor. Vlecht de beide helften in mekaar en leg het deeg in een bakschaal. Bestrijk met een beetje eigeel en leg de noten er bovenop. Bak 35-40 minuten op 180º in een voorverwarmde oven.

Notities

Dit brood hoort niet meteen bij het meest gezonde of voedingsrijke soort. Maar de boog moet niet altijd gespannen staan en af en toe mag je best ook wat men noemt "comfort food" eten. Een pizzabodem is rijk aan koolhydraten, vetten en vaak ook suikers. De kruiden zorgen hier dan weer wel voor de gezonde toets, ook al is het een kleine 😉
Pizza kruidenbrood detail 1.2 Copiar
Trefwoord pizzabrood
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.