Sterke urinegeur na het eten van asperges?

Sterke urinegeur na het eten van asperges

Sterke urinegeur…Herken je het ook? Je hebt net van die lekkere asperges gegeten en een uurtje later heeft je urine een penetrante geur?

Is dit normaal?

Toch wel. Zowel de witte als groene asperges bevatten een bepaald zuur, nl asparagusine, en dat moet je lichaam verwerken.

Maar waar komt die immense geur vandaan?…zwavel, zwavelhoudende urine is het antwoord.

Bij het verwerken van de zuren ontstaan zwavelverbindingen, ook deze moet je lichaam verwerken via de nieren om dan het lichaam te verlaten via de urine. Je urine bevat op dat moment bijna duizend maal meer zwavel dan normaal! Vandaar deze indringende geur.

Het is dus een zwavel die je lichaam aanmaakt om de zuren te verwerken die in de asperges zitten en je plast deze gewoon weer uit.

Mocht dit jouw vreemd in de oren klinken en heb je nog nooit een vreemde geur ervaren bij het eten van asperges? Dat kan…Blijkbaar zou volgens een studie bijna 60% van de bevolking hier geen last van hebben. Mogelijks hebben ze een genmutatie op het eerste chromosoom, waardoor het voor hen genetisch onmogelijk is om de urinegeur te ruiken. Zij kunnen dus wel deze geur produceren, maar ruiken dit zelf niet. De medische term hiervoor luidt: “anosmie”

Conclusie: Sterke urinegeur of niet, asperges blijven een bron van gezonde voedingsstoffen!

Hier alvast enkele heerlijke gerechten met asperges:

Witte asperges in papillot met peterselieboter

Witte aspergesoep met basilicum en kokoscrème

Gekarameliseerde witte asperges met notendressing

Groene aspergetaart met gepofte look

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 20 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten

Download mijn E-book

Dit boekje is mijn culinaire ode aan de Mediterraanse keuken; Makkelijke gerechten, toegankelijk voor iedereen en met een breed smakenpalet...

Bestel hier

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger.
In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!¡Buen provecho!

Mijn visie >

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.

Download mijn E-book

Dit boekje is mijn culinaire ode aan de Mediterraanse keuken; een collectie van smaken en aroma's die vooral mijn passie voor koken belichamen en bedoeld om zowel de ervaren chef als de thuiskok te inspireren of te verrijken met de eenvoud en puurheid van de Mediterraanse smaken. Makkelijke gerechten, toegankelijk voor iedereen en met een breed smakenpalet...

Download Hier
AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.