Sterke urinegeur na het eten van asperges?

Sterke urinegeur na het eten van asperges

Sterke urinegeur…Herken je het ook? Je hebt net van die lekkere asperges gegeten en een uurtje later heeft je urine een penetrante geur?

Is dit normaal?

Toch wel. Zowel de witte als groene asperges bevatten een bepaald zuur, nl asparagusine, en dat moet je lichaam verwerken.

Maar waar komt die immense geur vandaan?…zwavel, zwavelhoudende urine is het antwoord.

Bij het verwerken van de zuren ontstaan zwavelverbindingen, ook deze moet je lichaam verwerken via de nieren om dan het lichaam te verlaten via de urine. Je urine bevat op dat moment bijna duizend maal meer zwavel dan normaal! Vandaar deze indringende geur.

Het is dus een zwavel die je lichaam aanmaakt om de zuren te verwerken die in de asperges zitten en je plast deze gewoon weer uit.

Mocht dit jouw vreemd in de oren klinken en heb je nog nooit een vreemde geur ervaren bij het eten van asperges? Dat kan…Blijkbaar zou volgens een studie bijna 60% van de bevolking hier geen last van hebben. Mogelijks hebben ze een genmutatie op het eerste chromosoom, waardoor het voor hen genetisch onmogelijk is om de urinegeur te ruiken. Zij kunnen dus wel deze geur produceren, maar ruiken dit zelf niet. De medische term hiervoor luidt: “anosmie”

Conclusie: Sterke urinegeur of niet, asperges blijven een bron van gezonde voedingsstoffen!

Hier alvast enkele heerlijke gerechten met asperges:

Witte asperges in papillot met peterselieboter

Witte aspergesoep met basilicum en kokoscrème

Gekarameliseerde witte asperges met notendressing

Groene aspergetaart met gepofte look

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.