Frisse citroenlimonade

Citroenlimonade
Ik heb het geheim van deze frisse limonade kunnen ontdekken tijdens één van onze Griekse reizen… simpel maar wel erg lekker en verfrissend!
4 van 2 Stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Type Drankjes
Keuken Mediterraans, Grieks
Porties 6 L

Ingrediënten
  

 • 6-8 citroenen zorg voor zo'n 500 ml sap
 • 250 gr witte suiker rietsuiker of kokosbloem suiker zal de limonade een donkere kleur geven
 • 2 el honing
 • 1 schil van de citroen
 • 1 snuifje zout
 • 6 l water mineraalwater om de siroop aan te lengen
 • 1 handvol muntblaadjes ééntje in elk glas

Instructies
 

 • De bedoeling is dat we eerst een citroensiroop maken die we later kunnen verdunnen met water. Deze siroop kun je gemakkelijk een paar weken in de koelkast bewaren, zodat je altijd een voorraadje bij de hand hebt. Pers de citroenen uit tot je 500 ml sap hebt. Giet het sap samen met de witte suiker, citroenschil, honing en een snufje zout in een pan. Laat het al roerend een tijdje op middelhoog vuur koken. De suiker lost volledig op en na een tijdje wordt het sap wat stroperiger. Zet het vuur uit en giet het sap door een zeef. Laat het helemaal afkoelen.
  voorbereiding1 copia Copiar
 • Bewaar de siroop in een fles. Neem een ​​grotere lege fles van ongeveer 2 liter, voeg 3 eetlepels siroop toe en vul de rest van de fles met water. Klaar, laat de limonade goed afkoelen en bij het inschenken kun je aan elk glas een muntblaadje toevoegen. Hier in huis zijn jong en oud fan van deze frisse limonade. Deze limonade brengt de geuren van het zuiden en de zon op tafel.
  bewerkt 3 Copiar

Notities

Tijdens onze reis naar Griekenland viel het me op dat je onder de variëteit aan dranken bijna altijd kunt kiezen tussen “zelfgemaakte limonades”. Ik heb het geheim van deze heerlijk frisse limonade leren kennen en wil het graag met jullie delen. Echter, aan hen die 100% de witte suiker hebben opgegeven, hier moet ik jullie teleurstellen. Vanwege de smaak en authenticiteit van het recept gebruik ik nog steeds een groot deel witte suiker, maar ik vervang deze door berkensuiker. Ik heb het andere deel al vervangen door een lokale honing.
Trefwoord citroenlimonade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.