Aardbeien gazpacho

Aardbeien gazpacho, lekker fris met een zoete toets
Aardbeien gazpacho
Aardbeien gazpacho, lekker fris met een zoete toets
Een variant op de traditionele gazpacho, net zo lekker verfrissend en met een lichte zoete toets…
5 van 2 Stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Type Voorgerecht, Soepen, lunch
Keuken Mediterraans, Spaans
Porties 4 personen
calorieën 155 kcal

Equipment

 • mixer / blender

Ingrediënten
  

 • 500 gr aardbeien verse
 • 3 tomaten rijp, ontveld
 • 150 gr kokommer geschild
 • 70 gr groene italiaanse puntpaprika
 • 1 el azijn
 • 2 el olijfolie
 • 200 ml water
 • 1 snee brood
 • 1 teentje look
 • 1 snuifje zout

Instructies
 

 • Spoel de aardbeien en verwijder het kroontje. Ontvel de tomaten. Dit kan door ze 2 minuten in kokend water te leggen. Snij in stukken envang het sap op. Was de paprika, schil de komkommer en snij beiden in stukken. Verwijder de korst van het brood en gebruik enkel het witte zachte deel.
 • Doe nu alle ingrediënten uit de lijst in de blender (of een pot indien je met de staafmixer werkt). Mix goed tot je een homogene soep krijgt. Heb je een krachtige mixer of blender dan is het niet nodig de soep achteraf te zeven, zoniet dan best even de soep door een fijn zeef halen.
 • Proef en indien gewenst kan je nog wat extra zout, azijn of look toevoegen. Zelf vond ik deze combinatie van hoeveelheden het lekkerst. Ik heb de soep geserveerd in bordjes met bovenop nog wat extra komkommer, aardbei en olijfolie. Samen met een stukje vers brood was dit een heerlijke lunch soep.

Notities

Aardbeien gazpacho, een zoete variant op de heerlijk verfrissende spaanse soep. Alhoewel het hier eigenlijk niet altijd als een soep wordt gegeten. Gazpacho wordt vooral gedronken uit een glas tijdens de warme zomermaanden. Is verfrissend en voedzaam. Ondertussen komen er verschillende varianten op de markt zoals de rode bieten of mango gazpacho. Omdat ikzelf gek ben op aardbeien was het geen moeilijk keuze om ook de aarbeien gazpacho eens uit te proberen. Daarom ging ik op zoek naar een combinatie van de ingrediënten met voor mij de juiste balans. Jammer genoeg vind ik dat bij de traditionele gazpacho vaak teveel azijn of look wordt gebruikt…maar dat is natuurlijk smaak en voor ieder anders. Ik kan jullie alleen maar aanraden zodra de temperaturen weer gaan stijgen ook deze gazpacho eens uit te proberen en laat gerust een berichtje achter wat je ervan vond. Smakelijk! Groetjes Patricia ?
Aardbeien gazpacho 6

Nutrition

Calories: 155kcalCarbohydrates: 20gProtein: 3gFat: 8gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 5gTrans Fat: 0.003gSodium: 55mgPotassium: 609mgFiber: 5gSugar: 11gVitamin A: 1244IUVitamin C: 108mgCalcium: 53mgIron: 1mg
Trefwoord spaanse soep, koude soep, aardbeien gazpacho, aardbeien soep, spaanse gazpacho, spaans gerecht, frisse soep
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.