Avocadomousse met rode bessen

Avocadomousse met rode bessen geknipt 1.1

Avocadomousse met rode bessen geknipt 1.1 1

Avocadomousse met rode bessen
Avocadomousse met rode bessen geknipt 1.1 scaled
Lekker fris en gezond dessert.
5 van 2 Stemmen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Type Nagerecht
Keuken Eigen recept
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 avocado
  • 2 eiwitten
  • 125 gr bessen aalbessen
  • 4 el agavesiroop
  • 1/4 sap van één citroen

Instructies
 

  • klop de twee eiwitten op tot schuim.
  • Snij de avocado in twee, ontdoe van schil en pit en snijd in stukken. Doe de avocadostukken, samen met het citroensap en 2 eetlepels agavesiroop in de cutter en mix tot een gladde massa.
  • Meng voorzichtig de avocado onder het eiwitschuim en zet even in de koelkast.
  • Haal de rode besjes van het steeltje en doe ze samen met 2 eetlepels agavesiroop in de cutter. (Let op: rode bessen kunnen zuur zijn, proef eerst en mocht je extra agavesiroop willen toevoegen, kan dat nu). Doe de bessenpulp in een fijn zeef en met de achterkant van een soeplepel duw je het sap er doorheen. Bedoeling is dat alle zaadjes en velletjes in de zeef achterblijven.
  • Haal de avocadomousse uit de koelkast, doe hem in een spuitzak of lepel rechtstreeks in het dessertglas. Verdeel wat bessensap rondom rond de mousse. Mocht je het niet onmiddellijk serveren, sluit het glas goed af met huishoudfolie zodat de avocado niet of weinig kan verkleuren.

Notities

 
Dit lekkere en gezonde dessert heeft weinig ingrediënten en is snel klaar. Bovendien ook nog superlekker! Je zou het kunnen afwerken met gehakte pistachenootjes.
Avocadomousse met rode bessen 1.1
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.