Cappuccino chia pudding met yoghurt en kaneel

Cappuccino chia pudding met yoghurt en kaneel

Chia pudding recept

Cappuccino chia pudding met yoghurt en kaneel
Cappuccino chia pudding met yoghurt en kaneel
Je ontbijt en koffie in één gerecht… Chia zaadjes geven je een voldaan gevoel en de koffie zorgt in de ochtend voor de extra power!
5 van 2 Stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Type Ontbijt, Dessert
Keuken Eigen recept
Porties 2 glazen
calorieën 329 kcal

Equipment

 • koffiezet
 • klopper voor melkschuim

Ingrediënten
  

 • 150 gr griekse yogurt
 • 250 ml cappuccino melk + koffie
 • 5 el chia zaadjes
 • 2 el agavesiroop
 • 2 el melkschuim optioneel
 • 1 tl kaneel

Instructies
 

 • Maak eerst een cappuccino met warme melk. Dat is ongeveer 200 ml melk + 50 ml koffie. Meng de koffie met de 5 eetlepels chia zaadjes, een flinke eetlepel agave siroop en ¾ theelepel kaneel.
  Dit mengsel kan je de avond voordien maken en in de koelkast laten opstijven. Ik hou wel van een lauwwarm ontbijt dus ik maak dit 's ochtends en laat het 30 minuten staan.
 • Meng de yoghurt met een ½ eetlepel agavesiroop en verdeel deze over de twee glazen. Als de chiapudding voldoende stevig is geworden verdeel je deze bovenop de yoghurt over de twee glazen.
 • Maak 100 ml melk warm en klop even met een klopper zodat je melkschuim krijgt (optioneel) Strooi er nog wat kaneel overheen en klaar.

Notities

Wakker worden dat is voor mij een ritueel. Eerst vers citroensap en een half uurtje later geniet ik van een kop koffie en ontbijt. Ik dacht… wat als ik nu mijn ochtend koffie combineer met mijn ontbijt… Mijn ontbijt bestaat meestal uit fruit, haver, chia,… Dit gerechtje was meteen een schot in de roos omdat het alle smaken omvat waar ik van hou. De volle groekse yoghurt en pudding zorgen voor een voldaan gevoel en de toets van kaneel gaat perfect samen met de cappuccino…  Wonder boven wonder vond ook mijn echtgenoot het erg geslaagd. Hij is niet echt een fan van de pudding structuur met chia maar dit ontbijt ging vlot achter de kiezen… Dat kan ik alleen maar als een compliment beschouwen  ?
Koffie chiapudding 1

Nutrition

Serving: 2gCalories: 329kcalCarbohydrates: 38gProtein: 17gFat: 13gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 7gMonounsaturated Fat: 2gTrans Fat: 0.1gCholesterol: 17mgSodium: 79mgPotassium: 409mgFiber: 11gSugar: 22gVitamin A: 205IUVitamin C: 4mgCalcium: 428mgIron: 2mg
Trefwoord chia pudding koffie, recept chia pudding, chia pudding ontbijt, mokka chia pudding, chia zaadjes, cappuccino chia pudding
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.