Zelf chocolade maken

Chocolade1.1
5 van 3 Stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Type Ontbijt, Gezonde snacks
Keuken Eigen recept

Ingrediënten
  

  • 150 gr kokosboter
  • 2 el cacaopoeder rauwe
  • 1 el kokosbloemsuiker
  • 2 el pistachenoten fijn gehakt
  • 1 tl sinaasappelzeste geraspte schil

Instructies
 

  • Hak de pistache noten fijn en zet apart. Rasp de schil van een sinaasappel en zet eveneens apart. Laat de kokosboter smelten “au bain marie”. (lager dan 40ºC)
  • Wanneer de kokosboter is gesmolten meng je er het cacaopoeder, de kokosbloemsuiker en sinaasappelzeste doorheen. Goed mengen. Je kan nu kleine vormpjes gebruiken om de chocolade in te gieten, vb ijsblokvormpjes tot de helft vullen of de bakvorm van kleine madeleine koekjes vullen. Strooi er de gehakte pistachenoten overheen.
  • Zet een uurtje in de frigo opdat de chocolade weer hard zou worden. Even op kamertemperatuur en dan kan je de chocolade weer uit de vormpjes halen.

Notities

In plaats van kokosbloemsuiker kan je ook fijn gesneden dadels toevoegen en afwerken met hazelnoten.
Chocolade1.2 1
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.