Gegrilde maïskolf met peterselieboter en Nigella zaadjes

Maiskolf met peterselieboter en nigella zaadjes 1.1 1
Gegrilde maïskolf is eenvoudig en snel klaar te maken en samen met de zelfgemaakte peterselieboter lik je ook je vingers af…
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Type Bijgerecht, Groenteschotel
Keuken Wereldkeuken, Eigen recept
Porties 4 personen

Equipment

 • grilpan
 • cutter / blender

Ingrediënten
  

 • 4 maïskolven
 • 150 gr boter ongezouten, mag roomboter zijn
 • 20 gr peterselie verse bladpeterselie
 • 2 tl nigella zaadjes naar smaak
 • 2 el olijfolie
 • grof zout en zwarte peper

Instructies
 

 • Indien de kolven nog in hun blad zitten, plooi deze dan naar achteren. Ik laat ze aan de kolf zitten omdat dit leuk presenteert. Spoel de kolven en ontdoe ze van de fijne haartjes.
 • Doe de olie in een grilpan, smeer deze uit met een borsteltje en leg er de kolven in. Laat ze grillen gedurende een 30 minuten en draai ze geregeld om. Let op: ik leg ze vers in de pan dus ik ga ze niet eerst koken. Naar mijn mening zijn ze veel smaakvoller als je ze vers bakt en kruid. Wanneer ze bijna gaar zijn, kruid dan met het grof zout en de zwarte peper.
 • Maak de peterselieboter. Laat de boter in een pannetje een beetje smelten. Doe deze samen met de peterselie, peper en zout in een blender / cutter. Miz tot je een fijne boter krijgt. Giet in een potje en laat minstens 10 minuten afkoelen in de koelkast.
 • Serveer de kolven warm, besmeer ze met de peterselieboter en werk af met Nigella zaadjes en eventueel wat grof zout…

Notities

Nigella zaadjes zijn de pikzwarte, driehoekige, gedroogde zaadjes van Nigella Sativa plant. … De zaadjes ruiken in eerste instantie naar niks, maar als je erop sabbelt smaakt het naar oregano, maar dan natuurlijk net anders, pittiger.
Laat het loof aan de kolf, dit geeft een rustieke “look” en is leuk om op tafel te zetten…
Maiskolf met peterselieboter en nigella zaadjes 1.2 1
Trefwoord peterselieboter, maïs, maïskolf met peterselieboter, gebakken maïskolf
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.