Gevulde cactusvijgen met cottage cheese en ansjovis

Cactusvijg gevuld met cottage cheese en ansjovis
Cactusvijgen zijn zoete vruchten met kleine pitjes en geven je gerecht een aparte exotische toets… zeker het proberen waard.
5 van 2 Stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Type Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Eigen recept
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 cactusvijgen rijpe (wanneer ze oranje rood kleuren zijn ze rijp)
  • 150 gr cottage cheese
  • 5 ansjovis
  • enkele muntblaadjes
  • witte peper gemalen

Instructies
 

  • NOTA: Cactusvijgen groeien aan de cactusplant en ook zij hebben prikkers. Vaak zijn dit transparante stekeltjes. Bij het oogsten worden ze verwijderd maar sommige blijven zitten. Ik wrijf elke vijg nog eens schoon met keukenrol.
  • Halveer de cactusvijgen in de lengte. Schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Laat dit uitlekken. Vang het sap op want dit is super zoet en lekker om te drinken.
  • Snij 1 ansjovis in hele kleine stukjes en meng deze met de cottage cheese. Hak een 5 tal muntblaadjes fijn en meng deze samen met de kaas en het vruchtvlees van de cactusvijg. Proef en indien nodig een beetje bijkruiden met witte peper.
  • Vul nu de uitgeschraapte halve cactusvijgen met de mengeling. Leg bovenop een volledige ansjovis en voeg nog extra een muntblaadje ter decoratie.
  • Als extra smaakmaker kan je een kappertje toevoegen, naar eigen smaak.

Notities

Cactusvijgen zijn in Europa vooral rond de Middelandse zee een gekende vrucht. Hier groeien ze gewoon langs de weg… De vrucht is zoet maar heeft wel kleine pitjes die je gewoon mee opeet. Sinds ik in Zuid Spanje woon heb ik ze echt leren eten en maken dan ook deel uit van het Mediterrane dieet…
 
Cactusvijg gevuld met cottage cheese en ansjovis 1.5
Trefwoord ansjovis, cactusvijgen, cottage cheese, gevulde cactusvijgen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.