Zelf gemaakte ijslolly’s van rood fruit

Fruit ijsloly 1.2 Copiar

Een gezonde en verkoelende snack bij warmere temperaturen die bij iedereen in de smaak valt….

Fruit ijsloly 1.2 Copiar

Homemade ijslolly's van rood fruit
Fruit ijsloly 1.2 Copiar
Leef je uit en wees creatief met smaken en kleuren. Probeer eens een mango-gember smaak of komkommer-munt... Ik ging deze keer voor rood fruit en yoghurt, een combinatie die het altijd goed doet.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Type Nagerecht, Gezonde snacks
Keuken Eigen recept
Porties 8 ijsjes

Ingrediënten
  

 • 250 gr griekse yoghurt
 • 50 ml amandelmelk
 • 1 el esdoornsiroop (ahornsiroop)
 • 1 el abedul suiker = een natuurlijke suiker met een laag Glycemische index, smaakt zoals witte kristalsuiker
 • 150 gr blauwe bessen liefst vers
 • 150 gr moerbessen
 • 10 aardbeien
 • 10 frambozen
 • 1 kl vanille extract
 • 2 el pistachenoten fijn gehakt

Instructies
 

 • De bereidingswijze is heel eenvoudig. Met uitzondering van de pistache noten voeg je alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix tot een homogeen geheel. Mocht je graag nog wat stukjes fruit willen in de ijsjes dan zet je wat opzij en voeg je die tijdens het vullen van de vormpjes azonderlijk bij.
 • Met een trechter vul ik de vormpjes tot ongeveer 1/2 cm onder de rand. Deze vul ik met de gahkte pistachenoten. Zet het deksel erop en plaats in elk vormpje een stokje. Afhankelijk van de soort vormen die je hebt want sommige hebben een vast dekseltje met plastic stokje...
 • Zet in de diepvries en laat gedurende een 4 tal uur invriezen. Om ze uit hun vorm te halen moet je some even wat warm water over de vorm laten lopen... Ik ben alvast benieuwd welke smaken jullie gaan uitproberen...

Notities

Fruit ijsloly 1.1 detail Copiar
Het kwik stijgt en je hebt zin in een ijsje... logisch maar elke dag roomijs wordt misschien net ietsje teveel van het goede?. Water - en fruitijsjes zijn daarom een perfect alternatief en bovendien nog lekkerder als ze -homemade- zijn. Het is altijd makkelijk om snel ijs in te kopen maar deze bevatten geen smaak- of kleurstoffen, wat het toch wel weer een tikkeltje gezonder maakt. Zorg voor leuke vormpjes, maak verschillende variaties en bewaar ze in de diepvries.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.