“Chirlas al ajillo”, kokkels in wijn-look saus

Chirlas con ajillo 1.4
Kokkels, oftewel "chirlas" staan hier in het zuiden op elke menukaart van de strandrestaurants (=chiringuitos) en het liefst met look, peterselie en witte wijn… meer moet dat niet zijn!
5 van 5 Stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Type Voorgerecht, Tapas, Visgerecht
Keuken Mediterraans, Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 500 gr kokkels vers
 • 25 gr peterselie vers en fijn gehakt
 • 2 teentjes look
 • 100 ml witte wijn
 • 4 el olijfolie
 • 1 snuifje witte peper gemalen

Instructies
 

 • !Opgelet, zet de schelpjes minstens een uur voordien al in koud water! Zo gaan ze het zand vrijlaten dat nog in de schelp aanwezig is. Ik vind nadien de smaak ook beter en minder zout…maar dat is persoonlijk.
 • Doe de olie en de fijn versnipperde look in een pan en laat lichtjes bakken. Voeg de schelpjes toe en kruid met de witte peper. Zet het deksel op de pan en laat een 3 tal minuutjes pruttelen. Roer de schelpjes om met een lepel en giet er de wijn overheen. Voeg de gahakte peterselie toe en misschien nog wat extra witte peper. Zet het deksel terug op de pan en laat nog 2 minuutjes pruttelen.
 • Het vuur mag uit als je ziet dat de schelpjes open zijn. Roer alles nog eens goed door elkaar vooraleer op te dienen en bestrooi met wat extra peterselie. Zorg zeker ook voor vers brood want iedereen wil graag de saus proeven…

Notities

Dit is één van de meest eenvoudige lokale gerechten. Met slechts enkele ingrediënten maak je een overheerlijk gerecht…
Chirlas con ajillo 1.1 scaled
Trefwoord kokkels, venusschelpjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Eén reactie op ““Chirlas al ajillo”, kokkels in wijn-look saus”

 1. Hennie schreef:

  5 sterren
  Een héérlijk recept en nog snel klaar ook! Bedankt Patricia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.