Ovengegaarde aardappeltjes met korianderyoghurt

Ovengebakken aardappeltjes met korianderyoghurt 3 LR

Lekkere oven gegaarde aardappeltjes, koud geserveerd met een frisse korianderyoghurt. Heerlijk bij een barbecue of groentensalade.

3.50 van 2 Stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Type Bijgerecht
Keuken Eigen recept
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

bereiding van de aardappeltjes

 • 500 gr aardappeltjes kleintjes, krieltjes
 • 3 el olijfolie
 • 2 tl rozemarijn vers of gedroogd
 • 1/2 tl pikant paprika poeder
 • peper en zout

bereiding van de korianderyoghurt

 • 125 gr griekse yoghurt
 • 1 tl mayonnaise
 • 1 lente uitje
 • 1/2 pikant rood spaans pepertje
 • 1 handvol koriander fijn gesneden
 • 1 augurk

Instructies
 

bereiding van de aardappels

 • Maak eerst de kruidenolie waarin de aardappeltjes worden gebakken. Meng de olie met de rozemarijn, pikant paprika poeder, peper en zout. Spoel de aardappeltjes onder stromend water. Ik schil ze niet. Meng ze goed onder de olie en leg ze in een ovenschaal. Bak in een voorverwarmde oven op 170º gedurende 30 minuten. (Let op, indien de aardappels dikker zijn kan de gaartijd langer duren) Laat ze afkoelen.

Bereiding van de yoghurt en topping

 • Snij de augurk in hele kleine stukjes. Hak de koriander fijn. Snij zowel het lenteuitje als de spaanse peper in fijne ringetjes. Meng de griekse yoghurt met de mayonnaise, de koriander en de augurk.

Opdienen

 • Schik de aardappels op een serveerschaal. Giet er de koriander yoghurt overheen. Voeg er het lenteuitje en de spaanse peper aan toe. (Los overheen strooien) Mocht je nog olie hebben in de ovenschaal waarin de aardappels hebben gebakken, sprenkel dit er dan overheen. Eventueel nog wat bijkruiden met peper en zout.

Notities

Heb je weinig tijd, dan kan je de aardappeltjes de avond voordien al laten garen. Je kan ze zowel koud als warm serveren.
Ovengebakken aardappeltjes met korianderyoghurt 1 LR
Ovengebakken aardappeltjes met korianderyoghurt 2 LR
Trefwoord korianderyoghurt, aardappeltjes, ovengegaarde aardappels
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.