Quinoa salade met mango, appel en sinaasappel dressing

Quinoa salade met vers fruit en een heerlijk zoete dressing
Quinoa salade met mango, appel en sinaasappeldressing
Quinoa salade met vers fruit en een heerlijk zoete dressing
Quinoa zijn voedzame zaadjes met een nootachtige smaak die je perfect in heel wat gerechten kan verwerken.
4.34 van 3 Stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Type Bijgerecht, Salades
Keuken Eigen recept
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

DRESSING

 • 2 sinaasappel enkel het sap
 • 2 el honing vloeibare honing
 • 2 el rijstazijn (te vinden in de japanse keuken)
 • ½ tl chili vlokken

SALADE

 • 140 gr quinoa ik gebruikte een mengeling van rode en witte quinoa
 • 1 mango rijp! (koop je hem onrijp, leg hem dan enkele dagen onder een theedoek bij rijpe bananen)
 • ½ appel
 • ½ granaatappel enkel de pitten
 • 1 el olijfolie
 • peper en zout
 • muntblaadjes ter decoratie

Instructies
 

 • Eerst gaan we de quinoa goed spoelen. Verwarm water in een kookpot samen met 1 el olijfolie en een beetje zout. (Hoeveelheid water: per deel quinoa minstens 2 delen water. Het overtollige water gieten we achteraf weg) Laat een 15 – 20 minuten koken. Je ziet dan dat de zaadjes loskomen. Giet door een zeef en laat afkoelen.
 • Terwijl de quinoa afkoelt, maken we de dressing. Meng alle ingrediënten met een garde goed door elkaar. (sinaasappelsap, honing, rijstazijn en chilivlokken) Proef en check of de verhoudingen goed zijn.
 • Snij en schil de mango. Snij het vruchtvlees in blokjes. Was de appel, halveer en snij fijne schijfjes. Bij de appel laat ik de schil eraan.
  Haal de granaatappelpitten uit de granaatappel. Gebruik de helft voor de salade. (zet de rest in de koelkast en deze kan je bij je ontbijt of andere groentenschotels gebruiken)
 • Meng nu de quinoa met de mango, appel en granaatappel. Besprenkel met de dressing en meng opnieuw. Bij het opdienen strooi je nog wat extra granaatappelpitten eroverheen en decoreer met enkele muntblaadjes. Besprenkel nogmaals met de dressing.

Notities

“Wat kan ik klaarmaken met quinoa”? Een vraag die me wel eens wordt gesteld. Voor mij is quinoa zo veelzijdig dat ik het verwerk in salades, ontbijt of zelfgemaakte hamburgers… Nu zitten we midden in het oogstseizoen van de mango en werd het dus een lekkere frisse salade met zoete rijpe mango…
QZ9K0LK
QMDUIHS
Trefwoord quinoa, mango, quinoa salade met mango, sinaasappel dressing, vegan salade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.