Radijsjessoep met rode biet

Radijsessoep met rode biet
Een frisse en gezonde soep, ideaal tijdens de warmere zomerdagen.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Type Soepen
Keuken Wereldkeuken, Eigen recept
Porties 4 personen
calorieën 179 kcal

Equipment

 • mixer / blender

Ingrediënten
  

 • 125 gr radijzen vers
 • 300 gr komkommer
 • 250 ml kokosmelk
 • 1 gekookte rode biet
 • ¼ ajuin zoete, witte
 • 1 tl dille +garnering
 • 2 el olijfolie
 • peper en zout

Instructies
 

 • Spoel de radijsjes en snij ze in vieren. Schil de komkommer. (ik gebruik hier de schil niet)
  Snij de rode biet in stukken.
 • Doe alle ingrediënten (hou 1 radijs en een stukje komkommer apart voor de garnering) samen in de blender en mix gedurende een 2 tal minuten.
  Proef even en indien nodig kruid je bij met peper en zout. Met een krachtige blender krijg je een fluweelzachte soep. Mochten er echter nog stukjes in zitten, giet de soep dan door een fijne zeef.
  Snij de radijs en het stukje komkommer dat je apart hield in kleine stukjes.
 • Wil je de soep echt koud serveren laat ze dan nog een uurtje in de koelkast staan. Serveer met de versnipperde radijs, komkommer, een takje dille en een beetje olijfolie.

Notities

Radijsjessoep met rode biet is een verfrissend en gezond gerecht dat perfect is voor warme zomerdagen. Het combineert de aardse smaak van rode bieten met de pittige en knapperige textuur van radijsjes.
Radijsjes koop ik meestal om een gerecht een crunchy beet mee te geven of uiteraard omwille van zijn fantastich mooie kleur. De smaak kan echter soms heel pittig en overheersend zijn. Daarom koos ik er in dit gerecht voor om een zoetere kokosmelk te gebruiken. Hierdoor krijg je een meer evenwichtig en uitgebalanceerd smakenpalet.
Koude soepen zijn geweldig omdat ze veel ruimte laten voor creativiteit!
Dit recept kan je gebruiken als basis, dus voel je vrij om het aan te passen aan je eigen smaakvoorkeuren en beschikbare ingrediënten. Laat het smaken!

Nutrition

Serving: 4gCalories: 179kcalCarbohydrates: 12gProtein: 1gFat: 14gSaturated Fat: 7gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 5gSodium: 127mgPotassium: 331mgFiber: 2gSugar: 5gVitamin A: 97IUVitamin C: 9mgCalcium: 28mgIron: 1mg
Trefwoord koude soep, zomerse soep, radijsjessoep, radijzensoep, radijzen recept, gezonde soep
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.