Salade van linzen, rode biet en gerookte paling

Salade van linzen, rode biet en gerookte paling.
Gerookte paling rode biet en linzen salade 2

In dit gerecht combineer ik traditionele ingrediënten maar met een moderne twist, perfect voor een feestelijke tafel. Rijk aan voedingsstoffen en vol van smaak. 

Salade van linzen, rode biet en gerookte paling
Salade van linzen, rode biet en gerookte paling.
Linzen en rode biet, traditionele ingrediënten met een moderne twist, perfect voor een feestelijke tafel.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Type Voorgerecht, Salades
Keuken Eigen recept
Porties 4 personen
calorieën 250 kcal

Equipment

 • kookpot

Ingrediënten
  

 • 100 gr gerookte paling
 • 300 gr gekookte rode biet
 • 150 gr linzen
 • ¼ appel
 • ½ tl citroensap
 • 100 gr griekse yoghurt
 • 1 el olijfolie
 • 2 takjes dille
 • peper en zout

Instructies
 

 • Spoel de linzen tot het spoelwater helder is. Kook ze in licht gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Doe ze in een zeef en laat afkoelen. Meng ze daarna met 1 el olijfolie en kruid met peper en zout.
 • Snij de gekookte rode biet in fijne blokjes en meng deze met de griekse yoghurt. Kruid met peper en zout. Hak één takje dille fijn en meng deze met de rode biet.
 • Snij de appel ik kleine blokjes en meng met ½ tl citroensap. Dit zorgt er voor dat de appel niet bruin wordt.
 • Snij de paling in schijfjes.
 • Leg nu op de bodem van een serveerschaal of in aparte borden, op de bodem, eerst een laagje linzen. Dan de rode biet met yoghurt. Leg de schijfjes paling er bovenop en strooi er de appelblokjes overheen. Decoreer extra met wat dille.

Notities

De feesten staan voor de deur. Ook hier gaan deze dagen niet voorbij zonder famillie of vrienden en mooie festtafels met smaakvolle gerechtjes. Ik ben dan zelf al enkele weken verschillende smaakcombinaties aan het uittesten en deze salade werd unaniem als perfect voorgerecht verkozen.
Culinaire creativiteit schittert in dit voorgerecht, ideaal voor de eindejaarsfeesten: een harmonieuze samensmelting van linzen, rode biet en gerookte paling.
In dit gerecht combineer ik traditionele ingrediënten maar met een moderne twist, perfect voor een feestelijke tafel. Rijk aan voedingsstoffen en vol van smaak. 
De bereiding is eenvoudig en je kan alles vooraf klaarmaken. Enkel het samenstellen doe je best op het moment zelf. Door de kleurcombinatie van de rode biet en dille brengt het je ook meteen in een feeststemming.
Een ideale keuze voor wie zijn gasten wil verrassen met een uniek en smaakvol begin van een kerst- of eindejaarsfeest.
 

Nutrition

Calories: 250kcalCarbohydrates: 32gProtein: 19gFat: 5gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 3gTrans Fat: 0.003gCholesterol: 28mgSodium: 88mgPotassium: 760mgFiber: 14gSugar: 8gVitamin A: 79IUVitamin C: 6mgCalcium: 67mgIron: 4mg
Trefwoord recept met linzen, feestelijk voorgerecht, gerookte paling, gezonde salade, feestelijke salade, recept met rode biet, salade met linzen, gerookte paling salade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Op de website staan verschillende mogelijkheden om tijdens de feestdagen als voorgerecht te serveren. Ik geef je hier alvast enkele andere opties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.