Tiramisu met sinaasappel

Tiramisu met sinaasappel
Een heerlijke verfrissende variant van de klassieke Italiaanse tiramisu
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Type Nagerecht
Keuken Italiaans, Eigen recept
Porties 6 personen
calorieën 424 kcal

Equipment

 • melkpannetje
 • klopper

Ingrediënten
  

Voorde sinaasappel gelatine:

 • 2 sinaasappels sap
 • 20 gr suiker
 • 3 gelatine blaadjes

Voor de mascarpone mengeling:

 • 250 gr mascarpone
 • 200 gr lange vingers koekjes
 • 80 gr suiker
 • 3 eieren
 • zeste van 1 sinaasappel

Instructies
 

Maak de sinaasappel gelatine:

 • Verwarm het sap van twee sinaasappels in een pannetje samen met 20 gr suiker. Leg de gelatine blaadjes 5 minuten te week in koud water. Knijp de blaadjes uit en meng ze onder het warme sap. Goed roeren. Giet dit sap in een schaal waardoor je tot 1 cm dikte kan gieten. Zet 2 uur in de koelkast. Haal de gelatine pas uit de koelkast wanneer je hem gaat gebruiken.

Maak de mengeling:

 • Scheid de eidooiers van het eiwit. Klop het eiwit stijf en zet even opzij. Meng de suiker bij de eidooiers en klop tot je een blekere massa krijgt. Voeg hier de mascarpone en sinaasappelzeste aan toe. Goed mengen.
 • Meng met een lepel voorzichtig het opgeklopte eiwit bij de mascarpone mengeling.
 • Pers de overige sinaasappels.
  Neem de glazen. Snij de gelatine in blokjes en leg er enkele op de bodem.
  Doop een koekje in het sinaasappelsap en maak een laag. (voor de glaasjes heb ik de koekjes gebroken). Schep dan een flinke lepel van de mascarpone mengeling er bovenop. Maak een volgende laag met de in sinaasappelsap gedoopte koekjes. Als laatste een flinke laag van de mascarpone.
 • Werk af met extra gelatine blokjes, zeste en een muntblaadje. Zet eventueel nog even in de koelkast. Serveer koud.

Notities

Tiramisu met sinaasappel is een heerlijke variant van de klassieke Italiaanse tiramisu, waarbij de subtiele bitterzoete smaak van sinaasappel de traditionele koffiesmaak aanvult.
Tiramisu is een zeer gegeerd dessert maar soms omwille van de koffie of de likeur haken er mensen af. Uiteraard zijn dit nu net de ingrediënten die de tiramisu maken tot wat hij is. Toch maak ik hier een variant met sinaasappel. Lekker fris en toegangkelijk voor zowel de kids als zij die een non-alcoholisch dessert verkiezen.
De toevoeging van sinaasappel geeft een nieuwe dimensie aan de traditionele tiramisu en kan een heerlijk contrast bieden tussen de zoete en zure smaken. Het is een geweldige manier om een klassiek dessert een unieke draai te geven en je gasten te verrassen met een verrukkelijke traktatie.

Nutrition

Serving: 6gCalories: 424kcalCarbohydrates: 44gProtein: 9gFat: 23gSaturated Fat: 13gPolyunsaturated Fat: 0.4gMonounsaturated Fat: 1gTrans Fat: 0.01gCholesterol: 174mgSodium: 112mgPotassium: 51mgFiber: 0.02gSugar: 29gVitamin A: 722IUVitamin C: 5mgCalcium: 95mgIron: 1mg
Trefwoord tiramisu, italiaans dessert, tiramisu met sinaasappel, recept met mascarpone
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.