Veggie donuts

Veggie donut 1.2 Copiar
5 van 2 Stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Type Gezonde snacks
Keuken Eigen recept
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

veggie donuts

 • 250 ml groentenbouillon
 • 3 el erwten mag diepvries zijn
 • 3 el broccoli heel kleine roosjes
 • 2 el gele paprika fijne blokjes
 • 2 el rode paprika fijne blokjes
 • 1 el ajuin
 • 1 el olijfolie om te wokken
 • peper en zout
 • mix verse kruiden indien gewenst

accessoires

 • 6 donutvormen kan een bakplaat met donutvormpjes zijn

Instructies
 

 • Maak de broccoliroosjes zo klein mogelijk. Snij de paprika's en ajuin in hele kleine blokjes. Doe een eetlepel olijfolie in een wokpan en wok alle groentjes (broccoli, erwten, paprika's en ajuin) gedurende een vijftal minuten. Kruid met peper en zout.
 • Breng de groentenbouillon aan de kook en voeg de gewokte groentjes toe. Los de agar agar op in drie eetlepels water er roer hem onder de groenten. Laat alles zachtjes pruttelen op een laag vuur en blijf roeren. Zet het vuur uit. Indien gewenst kan je nu de fijngehakte verse kruiden toevoegen. (voorbeeld: peterselie of bieslook) Bijkruiden indien nodig.
 • Verdeel de groenten en de bouillon over de zes vormpjes en zet ze in de koelkast. Laat ze gedurende enkele uren opstijven. Ik maak ze een dag voorheen zodat ze een hele nacht kunnen opstijven.
 • Om ze mee te nemen leg ik in een lunchbox enkele blaadjes sla, daarbovenop de donut en dek opnieuw af met sla. Smakelijk

Notities

Om mijn inname van koolhydraten te beperken ga ik continu op zoek naar alternatieven. Als je dan ook nog eens de 80/20 (80% groenten/dag) regel in het achterhoofd houdt dan merk ik al snel dat dat niet elke dag een haalbare kaart is. Een broodje voor de lunch is gauw gemaakt. Om dit te vermijden maak ik voor mezelf van te voren al enkele alternatieven zodat ze er de dag nadien gewoon voor het grijpen liggen. Tijd is mijn grootste vijand... Vandaar dat ik tijdens het weekend tracht daarop in te spelen en bv. aparte porties soep klaarmaak of eitjes hardkook die je onmiddellijk kan meenemen... Deze donuts waren een leuke afwisseling, zelfs mijn 10-jarige zoon vond het verrassend lekker en nam met plezier een tweede mee....
Veggie donut 1.1 Copiar
Veggie donut 1.3 Copiar
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.