Witte asperges in papillot met peterselieboter

Asperges met peterselieboter 1.2
Witte asperges laten garen in een papillot in de oven is echt een topper. Geen enkele smaak gaat verloren en samen met de peterselieboter smelten ze in je mond.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Type Bijgerecht, Groenteschotel
Keuken Wereldkeuken, Eigen recept
Porties 4 personen

Equipment

 • oven
 • dunschiller

Ingrediënten
  

 • 500 gr witte asperges ongeveer 12 stuks
 • 50 gr boter
 • 3 el olijfolie
 • 3 el peterselie verse bladpeterselie
 • zout en peper

Instructies
 

 • Schil de witte asperges met een dunschiller (of aspergeschiller als je die hebt). (Je begint een 2-3 tal cm onder de top en zo naar beneden. Doe dit zorgvuldig. Met een dunschiller ga ik tweemaal rondom de asperge om zeker te zijn dat er geen draderige schil achterblijft.) Snij de harde onderkant eraf. Meestal is dit max. een 3-tal cm.
  witte asperges in papillot
 • Verwarm je oven voor op 180º.
  Hak de peterselie fijn. Doe de boter, olijfolie en peterselie in een pannetje en verwarm even op een laag vuurtje tot de boter gesmolten is. Kruid met zout en zwarte peper uit de molen.
 • Schik de geschilde asperges naast elkaar op bakpapier. (Ik neem een ovenschaal, leg hierop het bakpapier en daarop de asperges. Overgiet ze met de peterselieboter en wikkel het bakpapier dicht volgens een papillot. (voor en achterkant samen, enkele keren naar beneden vouwen en nadien de uiteinden goed steving ronddraaien)
 • Zet gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180º.
 • Serveer warm en met een lepel schep je nog even het vrijgekomen vocht over de asperges. Smakelijk

Notities

Asperges met peterselieboter 1.3
Trefwoord witte asperges, peterselieboter, witte asperges in papillot
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.