Kruidenomelet met gewokte seitan

Kruidenomelet met seitan 1.1

Een eitje eet je niet alleen als ontbijt maar past ook perfect bij een middagmaal of het avondeten…

Een eitje eet je niet alleen als ontbijt maar past ook perfect bij een middagmaal of het avondeten...
5 van 2 Stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Type vegetarisch vleesgerecht
Keuken Wereldkeuken, Eigen recept
Porties 1

Ingrediënten
  

 • 2 eieren
 • 25 gr mix verse gruiden basilicum, koriander, bieslook,...
 • 100 ml kokosmelk
 • 1 tl kurkuma
 • 1 snuifje peper en zout
 • 1/2 rode paprika puntpaprika
 • 1 handvol spinazie verse blaadjes
 • 1/4 ui
 • 2 el olijfolie
 • 150 gr seitan roerbakreepjes

Instructies
 

 • Kluts de eieren samen met de melk in een kom. Versnipper de verse kruiden fijn en voeg ze bij het eimengsel. Kruid met peper, zout en de kurkuma.
 • Verwarm de olie in een pan en giet het eimengsel erin. Ondertussen verhit je een eetlepel olie in een wok om de seitan lichtjes op te bakken. De paprika en ui snij je in fijne reepjes en voeg je bij de seitan. Wok dit tot het bijtgaar is. Op het einde voeg je de spinazie toe.
 • Als je je ei redelijk dik hebt gemaakt kan het zijn dat je het eens dient te draaien opdat de onderkant niet zou aanbranden. Eenmaal klaar leg je de omelet op een bord. De seitan en de groentjes er bovenop met eventueel nog wat extra blaadjes koriander en klaar..

Notities

Ik hou er wel van om nog een kleine portie bieslook yoghurt erbij bij te serveren. Meng daarvoor Griekse yoghurt met versnipperde verse bieslook, een beetje peper en zout en klaar. Een gezonde lunch! Hou je niet van seitan, en ben je vleeseter dan kan je makkelijk kip- of rundsreepjes gebruiken
Kruidenomelet met seitan 1.2
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.