Quinoa met dadels

Quinoa met dadels 1.1
Kan je in de ochtend wat extra vezels, vitaminen of mineralen gebruiken dan kan je misschien dit gerechtje eens uitproberen?
4.34 van 3 Stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Type Ontbijt, Nagerecht
Keuken Eigen recept, Vegetarisch, vegan
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 30 gr quinoa
  • 300 ml melk ongezoet (amandelmelk, kokosmelk)
  • 30 gr dadels ontpit

Instructies
 

  • Breng de melk aan de kook en voeg de quinoa toe. Kook de quinoa gaar volgens de instructies en aangegeven tijd op de verpakking. De quinoa is klaar wanneer je ziet dat de pareltjes loskomen. Mocht je zien dat het geheel te droog is kan je extra melk toevoegen. Bedoeling is dat het smeuïg blijft en je het met een lepel eet.
  • Hak de dadels fijn in de cutter. Op het einde roer je er de gehakte dadels door, zij zorgen voor de zoete toets. Wil je het graag nog zoeter, doe er dan wat extra bij. Serveer in kleine glaasjes met schijfjes dadel of extra fruit.
  • Je kan dit gerecht ook de avond voordien klaarmaken. Leg een plasticfolie op de quinoa en sluit goed af zodat hij niet uitdroogt of verkleurt. Roer er extra melk doorheen vóór het opdienen want de quinoa absorbeert al het vocht.
    Quinoa met dadels vertikaal 1.1

Notities

 
Met dit ontbijt en wat extra fruit zal je alvast een verzadigd gevoel hebben en bovendien wordt je er ook nog helemaal blij van… Dadels bevatten namelijk tryptofaan, de stof nodig voor het aanmaken van serotonine (het gelukshormoon). In het spaanse maandblad -Cuerpo Mente- las ik dat 4 dadels overeen komen met 7mg tryptofaan. Ga nu niet kilo’s dadels eten want vergeet niet dat ze ook veel natuurlijke suikers bevatten en wat we teveel aan suikers eten wordt deels omgezet in vetten… Daar worden we dan weer niet blijer van.
Dadels 1 LR
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Foodblog
by Patricia

Ik ben Patricia, energieke 40’er, architect, zaakvoerder en foodblogger. Woonachtig in Andalusië doch afkomstig uit Vlaams Brabant. Moeder van 2 actieve en creatieve kids die samen met mijn man Geert het degustatie-team van de eerste orde vormen!
Koken is een passie geworden. Alles start met het uitdenken van een origineel recept en zo ontstond ook de liefde voor foodfotografie & styling.... In mijn blog maak je kennis met mijn gezonde mediterraanse fusion keuken!

¡Buen provecho!

Mijn visie >

weekplanner

Voorbereiding is álles! “Meal prepping” ... Download en print hier je Mediterraanse keuken geïnspireerde weekplanner inclusief boodschappenlijstje. Inspiratie nodig? Klik hier

weekplanner >

Spotify playlist

Een etentje met vrienden of famillie? Zorg voor extra zuiderse sfeer en beluister mijn -SECRETOS DEL SUR- Spotify list” (dank aan DJ Beatz voor de finetuning)

Nieuwsbrief

AVENIDA DE LOS CIPRESES 16
URB. CORTIJO SAN RAFAEL
29788 FRIGILIANA
ESPANA (0034)952-534481
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geweldige recepten.